Contra-indicaties

Voor je eigen veiligheid

Waxing

Contra-indicaties voor de procedure:

  • Harsen is geen prettige behandeling. Tijdens het verwijderen van je haar kan je een brandend gevoel ervaren. Voor de mensen die goed tegen de pijn kunnen is dat geen probleem, maar voor sommige mensen kan het erg vervelend en pijnlijk zijn.
  • Het verwijderen van harsstrips kan haarvaten en spataderen verergeren. Dit type ontharing wordt sterk afgeraden bij mensen met ontstoken aderen of spataderen. In dit geval is het beter om een andere methode te kiezen.
  • De behandeling wordt ook afgeraden aan mensen met een droge huid. Als we er toch voor willen kiezen, moeten we zorgen voor een heel goede hydratatie. Het gebruik van wax op een droog lichaam veroorzaakt veel irritaties en vervelling van de huid.
  • Deze methode wordt ook afgeraden aan de mensen met ziektes zoals diabetes, epilepsie, afschilferende huid en slechte bloedsomloop. We kunnen deze methode ook niet gebruiken als we een etterige ontsteking hebben, verse wonden, wonden ontstaan door het zonnen of brandwonden. Voor een optimaal resultaat hebben we juiste haarlengte nodig.